Skip to main content

:: Baby & Toys Contest ::

Assalamualaikum...

ok, since saya telah di 'tag' oleh Mama Amsyar untuk join contest ni, makanya saya memberi sokongan dengan join jugak contest ni.. tapi mak aiii susah nye nak cari gambar aliff/husna dengan toys.. sebab cam takde jekk.. sama ada ummy die takde snap gambar diorang ngan toys ataupun toys tak berapa nak ade pasal ummy die kedekut hehe...

cari punya cari dapat la gambar Aliff yang ni.. tapi dok pikir, bende ni dikira toys tak?? aci lah kot ehh.. takde toys yang canggih manggih laaa..kalau gambar husna, ade ngan periuk/tupperware main masak2.. tak nampak lak cam toys kan.. huhu..

contest ni dianjurkan oleh puan faeza. sila klik gambo dibawah untuk ke page contest di blog beliau okehh!!

oh yee.. tarikh tutup contest adalah sebelum 11.59 pm 26 Nov 2010



so gambar yang dipertaruhkan adalahhhh...


nama baby: Aliff Rayyan bin Abdullah
terikh lahir : 4 Oktober 2009


Gambar ni masa Aliff tengah susun2kan blok2 tu.. err nama menatang ni pun saya tak tau hehe.. Aliff ni tengah khusyuk tauu.. kalau die khusyuk sangat camtu le gayenye dengan lidah keluar sikit tu (nenek saya kata 'lidah tersentil', siap gelar Aliff 'Mat Sentil' lagiii.. =D).

ok, penganjur soh tag 3 orang.. kalau korang2 tak busy lah yer =D.. ke korang dah join ehh

so saya nak tag

1. Mira
2. Ayukhairy
3. Yani

dan lain2 yang berminat nak join =D

Comments

  1. wah..khusyuknya aliff main tue..mat sentil pun mat sentil la janji bijak...

    ReplyDelete
  2. thanks for joining

    good luck ya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …