Tuesday, 16 November 2010

Aidil Adha 2010 & Ceriti Husna/Aliff



Assalamualaikum..

Besok raya haji..

Kami sekeluarga raya di KL aje.. tak pun Kuala Selangor..tapi belum diputuskan sebab ayah mesti kene imamkan solat sunat aidil adha kat Masjid Al-Amin tu.. ;D

Saya tak balik Kelantan untuk raya sebab nye cuti dah -2 hari dah.. husband punya cuti pun dah -2.5 hari tapi die boleh tolak cuti tahunan next year.. saye lak kene tolak gaji.. kalau amek cuti raya gak dah jadi -4 hari.. no no no... banyak tu kene tolak gaji hehe..

Walaubagaimanapun, saya nak ucapkan selamat hari raya aidil adha kepada semua kawan2.. maaf zahir batin

Ok, off topic...

Ni saya nak tempek gambar buah hati saya.. Husna sedang mewarna, Aliff pulak sibuk nak mewarna jugak.. Husna ni agak cepat bosan dengan satu2 bende nak2 nye kalau bende2 ilmiah. Kalau nak ajar baca Alif Ba Ta ke A B C ke, 1 2 3 ke memang cepat je jemu.. tapi kalau menyanyi, berjoget, ajak buat kek, roti, biskut tu memang laju aje laaa hehe.. tak disuruh pun siap volunteer lagiii..

Aliff sekarang suka tiru apa orang buat. Saya sangat suka bila time makan kat meja, semua tadah tangan baca doa, Aliff pun akan tadah tangan and bile ''amiinn'' die pun raup muka dengan tangan die.. soooo comell (ehh puji anak sendiri kee).. Aliff baru nak belajar berdiri/berjalan. Lambat ke? ehhhh Husna dulu pun 1tahun 2bulan baru berjalan. Doktor pun kata Aliff pun akan ikut lebih kurang kakak die punye time lah.. menyampah gak bile orang dok compare progress anak kite ngan anak org lain.. lain budak lain leee.. aiyooo.. paling paling nyampah bile orang kata Aliff malass.. adoiii

oklah.. tengok je gambar2 ni ye.. sila abaikan sampah sarap di sekeliling tu pasal time tu tengah bergotong royong ;D.




7 comments:

  1. betol2.. ade jugak orang yg tak faham konsep lain budak lain la development die.. ye tak? malas la nak layan golongan cmtu.. dengar je.. tp wat taktau.. ahaha

    ReplyDelete
  2. betul betul betul... lain budak lain serba serbi.. janji anak2 membesar sihat walafiat dah le kan? lambat jalan ke..lambat cakap ke..lambat tumbuh gigi ke, semua perkara kecik aje =D

    ReplyDelete
  3. selamatHari Raya aidiladha tuk ko sekeluarga.hehe..
    suka aku tgk anak2 ko..tak sabar lak tggu anak k2 membesr sama2 dgn kakaknya ni.mesti seronok lyn kerenah dorang

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya liza..
    tak pe, budak2 memang lain perkembangannya..
    sgm 8 minggu depan..berminat nak dtg lagi ke..hehe

    ReplyDelete
  5. ashra: selamat hari raya =D.
    time anak2 baik mmg best la layan tapi part yang buat perangai tu memang hangin gak laaa hahaha!!

    ayu: selamat hari raya..
    sgm8, dah tau ade tapi lom bagi application kat husband hehehe..
    insyaAllah nak join tapi tengok keadaan kalau banjir gelombang kedua ade+teruk, kene duty/gi kerje time tu ;D

    ReplyDelete
  6. seronoknye tgh 2 beradik nih..

    * tp part org compare2kan anak tuh, mmg menyampah okeh.. biarla kan, asalkan anak kite sihat.. hihihihiihi..

    ReplyDelete
  7. ninie: tunggulah baby lahir nanti, mesti seronok gak tengok qisya main ngan adik die ;D

    ReplyDelete