Wednesday, 13 October 2010

Bolehke jadi superwoman??



saya dalam dilema...
.
.
nak teruskan
.
.
atau berhenti terus..
.
.
atau kadang-kadang buat..
.
.
kadang-kadang tak buat..
.
.
atau bila rajin, buat..
.
.
bila malas, takyah buat..


.
.
kalau camtu baik berenti aje terus..
.
.
errrkk...


dah lama saya berfikir. makin lama makin serabut. kenapa terasa cam nak berhenti? sebab saya rasa penat. btw, memang la penat kan.. siang kerja, malam kerja. siang jadi fulltime kuli orang, balik rumah keje sebagai full time isteri, full time ibu yang breastfeeding, pastu part time bizwoman (boleh ke gelar camtu? =D).

kalau di list kan yang mana priority yang mana tidak, dah tentu kerja baking dok bawah sekali. tapi bila ada order, kerja tu letak antara top priority pulak sebab tu amanah orang.. so tugas mane pulak yang akan dok bawah skali? tugas sebagai isteri? or sebagai ibu? or kuli orang? dilema kan? sebab semua adalah amanah dan tanggung jawab yang berat..malah amat berat..


:: sesi cake-cutting mase wedding adik saya ::

:: orang kuat JariJemariEVENTS. thanks tolong setup meja kek =D ::

.
.
.

So nak teruskan kerja baking or takyah?
urgghhh.. serabutt!!

6 comments:

  1. ni kes tak nak wat baking lagi ek..hehe.ko kreatif,sayang plak nak benti trus.
    tak pe..pilihan tangan ko.wat yang terbaik k>yang penting ko kena rest gak tau!

    ReplyDelete
  2. ashra: betulla tu.. pasal hal baking la ni.. kalau ko tanya aku apa yg terbaik, dah tentu aku cakap berenti keje terus je hehe.. jadi surirumah cam ko.. but then aku tau jadi surirumah lagi penat dari ape yg aku buat sekarang ni kan. takde cuti =D

    ReplyDelete
  3. errr... tapi kang sayang la pulak kalau berenti terus.. takpun, sebulan amik satu order ke hahaha.. mandai je kan :) anyway, mothers deserve a rest.. dont push too hard :)

    ReplyDelete
  4. mira:
    tu macam yang aku tengah wat sekarang.. tapi more to kalau rasa rajin, ambil la order tu, kalau tak, dok diam2 kat umah hehehe..

    ReplyDelete
  5. benda mcm ni kene bincang dgn en. suami... sbb ia juga akan melibatkan keluarga... tengok apa dia nak cakap....

    ReplyDelete
  6. kak aweng:
    kalau ikut suami, die lebih suka saya tak buat kerja2 baking ;D

    ReplyDelete