Monday, 9 August 2010

Terima kasih.. selamat berpisah ='(




:: pic source : google ::


untuk canon ixus 65 saya, saya tak tau anda kat mane.. (ketuk kepala sendiri sebab cuai), terima kasih dengan khidmat bakti awak yer.. 4 tahun awak ngan saya tak pernah buat perangai pun.. sampai model awak pun dah discontinue dah.. ='(

.
.
.
.


akhirnya saya dah dapat pengganti canon ixus 65 yang hilang tu..baru ada semangat =D


::gambar dari google::

alkisahnya..
.
.
.
.
semalam setelah berjam-jam mengedit gambar kahwin my SIL (sebab laptop pinjam lembaps aje), kami sekeluarga pergi Sunway Pyramid. Tujuan asal pastilah untuk men'cuci' gambar-gambar tersebut. Sambil-sambil tu nak pergi Fotokem tengok2 kamera sebab ada dengar kat radio iklan Fotokem ada sale kamera Canon Powershot. gitu2 la..

Sampai kat Harvey Norman, pegi kiosk Fujifilm untuk cuci gambar. 1st time guna mende alah tu.. acik dah bertahun tak cuci gambo ko..=D
tengok2 tak kuar pulak gambar nye.. pekerja kat situ bgtau external hard disk takleh guna.. oo ye ke.. sorii..acik taktau =D..

Dah tak boleh tu singgah surau dulu solat maghrib pastu di Fotokem pulak. Walaupun pada asalnya takat nak survey kamera yg tengah sale, tapi pekerja kat situ telah mempromosi kan kamera fujifilm.

mula2 ingat nak amek d3000 ke eos500d ke.. tapi setelah ditimbang kati, dengan sifat saya yang agak cuai dan lupe letak bende kat mana, ditambah pulak cam susah nak handle dengan kamera yg gedabak+baby+toddler lagi.. hmm..hmm.. amek kamera kompak aje la..

so sudahnya saya decide ambil Finepix z70 oleh fujifilm kaler bronze..=D. ingat nak amek pink tapi hubby takmau =D.

4 comments:

  1. Boleh la posing2 lepas ni! hehe

    ReplyDelete
  2. hehe..aku ingat lg entry ilang tah kemana kamera kesayangan ko..
    wahh..bes tu..da dapat pengganti.le amik gambo banyak2,tak ya pk2 da yang ke mana ilangnya..hehe

    ReplyDelete
  3. liza : posing sakan woo pas ni =D

    ashra : tu la takmo pikir dah.. ntah rezeki sape la jumpa kamera tu.. =D

    ReplyDelete
  4. wa kamera baru... pasni syiok la posing sakan...
    cantik kaler die..

    ReplyDelete