Friday, 27 August 2010

Pejabat Terbaik (lagi?) + Aliff & Husna Yang Tak Sihat



assalamualaikum!!

uit..lama betul tak jengah sini..
banyak kerja la.. tak dan nak bukak blog pun.. nak baca blog kawan2 pun lagi le tak sempat.

serious banyak keje.. tak tipu punye =D..

lately ni sibuk dengan Anugerah Inovasi Pengurusan Pejabat Terbaik. huh! memanjang pejabat terbaik aku nih.. last time ade gak pertandingan ni but within JoKeR aje.. yang ni Bahagian kami mewakili JoKeR pulak bertanding antara agensi2 dalam kementerian sebab kami dapat Naib Johan. So disebabkan last time aku yg jadi kapla nye... yang ni pun aku kene handle gak.. plus kerja2 lain jugak la. Kengkadang aku agak bengang la (eh konpem bengang la..) kalau bos asek dok bagi kat aku keje2 ni.. dari A sampai Z semua longgok kat aku.. aihh.. ade lagi org lain dalam unit aku ni.. memang le aku paham die mungkin soh aku minta tolong dari bebudak lain ni.. but ingat senang ke nak mintak tolong.. karang aku soh ni, derang kata busy la.. banyak keje la.. so memang akan menambah stress aku aje.

Dari urusan ngan urusetia, call orang tu orang ni, sediakan taggging nama, setting bilik taklimat, angkut projektor & laptop ke sana sini, sediakan slide presentation, nak kene settlekan 5S ofis lagi, urusan gift+angkut gift dari blok D ke blok F, bentang slide kat MKU depan semua ketua unit untuk dikomen, ambik gambar sana sini untuk report, jumpa timbalan pengarah untuk approval slide+detail2 yg die nak masa hari lawatan dan lagi dan lagi.. kadang2 memang aku pikir 'nanti kalau korang mintak tolong, konpem aku takmo tolong'.. serious memang ada pikiran jahat camtu.
paling haru pasal anak2 tak sihat. Husna demam 2 hari, hari Isnin hubby bawak Husna gi klinik. Ummy die ni tak gi skali pasal urusan pertandingan ni la.. memang mintak maap aje la pasal hubby kene gi sensorang. Hari yang sama Aliff pulak tak sihat. so the next day hubby kene gi klinik lagi skali bawak Aliff lak, aku mintak tolong mak untuk temankan pasal hubby tak biasa nak drive sorang2 bawak Aliff. Klinik kat Kota Damansara lak tu. pun takat mintak maap aje kat hubby pasal tak dapat ikut..pasal pertandingan ni jugak. Kalau ikutkan hati aku memang aku EL aje..lantak pi la, anak aku lagi penting. Memang serabut gile otak aku minggu ni. Tido pun terganggu aje psl Aliff tiap2 setengah jam terjaga, menangis, badan panas gile.. setiap setengah jam aku bangun lap badan die. Menyusu pun tiap2 setengah jam. Dengan suara takde, batuk kering yang memang sakit dada + tekak la. aduii..kesian gile aku tengok. Kalau aku nak gi keje tu memang sayu aje muka die, sebab kalau Aliff sakit memang akan meragam tahap gaban la.. kesian kat mak aku. Hubby bertungkus lumus nak settlekan hal anak, ummy die dok sibuk ngan pejabat terbaik ciss!!
semalam alhamdulillah..anak2 dah start recover tapi hubby lak jadi tak sihat. aku pun dah start sakit tekak + selsema + batuk. be strong liza..be strong, tak leh sakit =D.

So arini syukur.. dah selesai dah pun segala bende yang menserabutkan kepala aku.. tapi kene kejar balik kerja2 yang tertangguh sebelum ni.. cisss!! keje lagii..haihh

aiseyman entri ni takde gambar lah..
tempek gambar ni lah..aci?

:: Aliff & Husna yang sihat & ceria ::

10 comments:

  1. sian kt anak2 ko... hopefully derang cpt sembuh k.
    hati mmg tak tenang bile anak sakit.. ko pon kena jaga diri gak k..

    aku pon dh dk naik nyampah ngan 5S nih.. lagi2 plak kalu yg satu office wat dekk jer.. dah tu kite je tonggang terbalik kemas/mencantik kn dprmnt tu.. sib baik dh settel..

    ReplyDelete
  2. thanks yani.. Aliff & Husna lom sembuh sepenuhnya.. harap2 cepat baik.

    5S tu ok la tapi memang menyakitkan hati bile kita yg kene buat semua. yg lain2 tu buat cam takde pape..memang sakit hati la. memang ade pun kat opis aku ni camtu.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah husna,aliff da makin sembuh.
    samalah aleesya.tak thn sakit.asal sakit tumbuh gigi pun,malam2 tak lena tido,meraung je.
    tak pe.dugaan jadi ibukan.bertuah ada suami yang prihatin.gtula baru hidup rumahtangga kan.mmg nak besar kan anak ni macam2 dugaan..

    papepun,aku kagum gak ngan korang2 ni.jadi ibu,isteri bekerja.urus rumahtangga lg.untung dapat keje gomen.mmg sesuai tuk pompuan.wpun kdg2 serabut otak..tapi,pada aku,korang lg tabah dari stay at home mom..weeeee..hehe.
    tp,truk lg keje swastala..tu pasal aku pun end up gni.keke.rezki gomen tak sangkut2.tapi,tak pe lakan..aku apply je.allah lg tau mana rezki masing2.

    so,jgn serabut2 sgt k?dalam pada tu,diri sendiri pun kena jaga gak k?

    ReplyDelete
  4. salam liza! eh ko bukan budak civil ke? aah aku rumet dgn jamiah masa first yr la. dasat la stok ebm ko.. nak anak susuan tak? anak aku tak cukup susu badan ni

    ReplyDelete
  5. noorul,
    ye, aku dak civil la kawan skolah emy dulu.. selalu lepak2 bilik korg dulu masa 1st year eh..

    EBM aku dah tak banyak sekarang. yg ko tengok tu semua kene lebur dah psl dah expired psl aku bg fresh ebm aje. lgpun husband aku taknak aku jd ibu susuan. anak ko breastfeed eh.. kalau ko nk carik ibu susuan, aku try tanya2kan org lain la.. nak ke?

    ReplyDelete
  6. waa sayang dah lebur.. kan rugi hubby ko tak kasi. klu aku compem dah nangis.. anak aku dah mix.. dah puas struggle pump tp cukup minum hari je. skali minum 4oz 2jam skali. dpt hari2 plg byk 19-25oz je. ada ke org nak kasi.. aku kat johor ni

    ReplyDelete
  7. liza, skang musim budak2 sakit.. (nmpak cm typical sgt pulak kan..) tp mmg betol.. td aku anta Qisya g nursery pon cikgu die ckp ramai yg x dtg.. semoga anak2 ko cpt sembuh, liza.. sian kat budak2 yg sakit..

    ReplyDelete
  8. weh! sape yg dpt 1st pejabat terbaik tue? heheh

    ReplyDelete
  9. noorul : 19-25oz tu kira banyak gak la.. alhamdulillah. aku kat kl, tak pasti sape yg boleh tolong kalu kat johor tu. nanti aku try tanya2 org.

    ninie: sekarang aliff tinggal batuk+kahak, husna selsema. ummy die pulak selsema teruk. karang jangkit balik kat budak2 ni...=D

    nozie: yg dpt 1st CKUB (ukur bahan)..3rd aku tak ingat sape

    ReplyDelete
  10. Liza

    wahhhh ada blog x bgtau ;p
    no wonder Pn Zaini cbuk tanya psl cakes (dlm meeting ok ;p)

    cantik n chumel

    btw, i add u to my bloglist tau

    keep it up..suka baca

    ReplyDelete