Wednesday, 28 July 2010

:: Lunch @ Restoran Cheng Ho ::




Hari Isnin baru ni, saya dan kawan2 se-unit keluar lunch sama2. Actually kami nak meraikan ex-boss kami yang naik pangkat sebagai pengarah kat BPKS. Sebelum ni ex-boss yang belanja kat Chilis.. laaa ni boss baru pulak belanja ex-boss dan kami2 sekali lah...err paham ke?? berbelit-belit.. =D

Kami amatlah lambat keluar untuk lunch sebab menunggu ex-boss yang tiba2 kene panggil meeting dgn pengarah kanan.. sudahnya almost kol 2 baru keluar ofis.. gile lapar tak hengat.. dah le tak breakfast pagi tu pasal lambat sampai opis.. haihh..

Lunch hari tu kat Restoren Cheng Ho milik Amy Search.. (tapi tak nampak la Amy Search nye..).. owh.. sebelum ni aku pernah dengar nama aje.. ok, sekarang dah jejak kaki =D.. Restoran ni makanan die konsep chinese muslim punya style..

Bos pilih set untuk 10 orang (kami 7 org aje..).. so menu die nasi putih, tomyam seafood (kot), daging black pepper, siakap 3 rasa (kot), tofu dgn oyster sauce, mixed vege, omellete + long bean,red ruby+jackfruit, chinese tea. btw, saya betul2 tak hengat ape nama makanan yg kitorang makan pasal orang lain yg order..so menu tu lebih kurang la camtu la.. nama sebenar tak ingat =D..

Makanan? tak sempat nak snap sebab semua orang cam kebulur aje hehe.. tak ingat nak posing2 bagai..gambar pinggan kosong ade laa =D. Makanan semua sedap2.. licin habih semua pinggan mangkuk.. walaupun chinese style, tomyam & tofu die memang pedas la.. lenkali kalau nak order, mesti order taknak pedas la.. (err.. ada hajat juga ye nak gi balik hehe..)

Restoran ni terletak di Block 3b-15-17g, Belakang Pasaraya Carefour, Seksyen 4, Wangsa Maju.

4 comments:

  1. pernah makan 2 kali kat sana..hehe..
    tapi tu arr..harga makanan boleh tahan juga kan..
    suka tomyam dia..

    ReplyDelete
  2. da lama aku nk gi restoran ni,liza..tapi,tak pegi2 lg.sedap ek?haruslaaa gi ni.

    ReplyDelete
  3. waaa, dr dulu lagi teringin nak makan kat sane.. tp x penah2 lagi jejak kaki.. weh mmg sedap eh? rege plak kategori, biase ke mahal ke mahal sgt aa?

    ReplyDelete
  4. ayu: no komen lah sebab bos bayor kuikuikui..=D

    ashra: boleh tahan jugak la..harus dicuba..ikut selera masing2 la ye~~

    ninie: pegi la try.. rege? nak kata "mahal sangat" tak kot.. kalau "mahal"..standard arr restoran camni..
    aku tengok yg set 10org tu dlm 200++. exact price tak sure sebab bos yg bayor hehe..seronok org belanja ni taww =D

    ReplyDelete