Monday, 19 July 2010

Cuti dah nak habis..tapi...



Tahun ni saya rasa serabut betul.. Dilema.. baru bulan 7 tapi dah serabut pasal cuti dah.. cuti kami2 pegawai CFS ni ade la 15 hari aje (lagi sikit dari company lama aku ciss).


Sehingga kini cuti dah habis untuk...

4-5 Januari - balik kelantan (2 hari)
26 Januari - EL (1 hari)
9 Februari - EL (1 hari)
3 - 4 Mac - anak2 demam/tak sihat (2 hari)
13 Mei - EL (1 hari)
3 - 4 Jun - prepare Husna nye besday (2 hari)
18 Jun - dragonboat (1 hari)

*EL biasanya sama ada anak2 tak sihat or saya yg tak sihat..

total cuti yang sudah diguna = 10 hari


event akan datang...

29 - 31 Julai - wedding SIL kat kelantan(2 hari) ~ni baru dpt tahu last 2 weeks aje ni..
24 September - wedding my adik kat Lahad Datu (1 hari)
8 - 13 September - raya kat kelantan (3 hari)
7 - 11 Oktober - preparation & wedding my adik kat sini~umah kami (3 hari)

total hari cuti diperlukan = 9 hari

baki cuti yang hanya 5 hari sahaja.. ni belum termasuk mana-mana cuti kecemasan..

Unpaid leave?? banyak wooo nak unpaid sampai 4 hari..
saya bercadang untuk tak apply unpaid leave sebab mungkin unpaid leave diperlukan pada masa2 kecemasan lain..

so camne? wa suda pening wooo.. (@_@)v

2 comments:

  1. mc..haha.(jgn ditiru aksi ni ye..)

    ReplyDelete
  2. huahuahua...
    ashra, muka aku ni susah betolla nak dapat mc. aku pun taktau la apesal doktor tak percaya aku sakit hehe.. =D

    ReplyDelete