Wednesday, 5 May 2010

Wan Iman Qistina & Alia Sofia



salam.. lame tak update.. (macam la busy sangat)..

:: Wan Iman Qistina ::

ok, last weekend (actually last saturday aje..), ada majlis aqiqah baby Wan Iman Qistina (errr..betul ke ejaan nama ni?..ntah eh), anak duapupu aku kat Keramat. Aku just pergi dengan Husna & Aliff dan cupcakes. Ok, anak2 aku sumer dok diam2 dalam car seat masing2 okeh, memang sangat baik dan memberi kerjasama =D.

Masa sampai pun marhaban dah start. Aku just stay kat bawah ngan Usu susun cupcakes. Disebabkan toppers nye kurang time nak kering, so hanya 16 ekor beruang yg berjaya dok tegak..lagi 9 ekor tumbang di medan perjuangan..[sorry yer tuan rumah :(..]

Tema majlis pink & white..very sweet. Thanks for the door gift, pink umbrella bentuk botol tu (cute!!) and Husna dapat big lollipop & beg pink Mickey Mouse (Husna kata beg "Kimey").

Kitorang beredar dalam jam 2.30ptg bile tengok Aliff dah start ngamuk2 nak tido+keadaan panas+tak selesa pulak tu. Aliff masuk dlm kereta letak kat car seat dah melalak dah..drive gak la kot2 pastu ok..tak jugak, so berenti tepi jalan, kuarkan die dari car seat, tersengih2 pulak die..rupernye dia lapar.. so BF dulu kat tepi jalan (dalam kereta okeh..=D), dah sudah baru die ok.


:: Alia Sofia ::

Kitorang bertolak ke Tmn Melawati pulak..dah janji nak datang ziarah baby Sofia. Sepanjang jalan Husna dok tanya "nak gi mana ni ummy"..berkali2.. Then aku cakap nak tengok baby Sofia.. Husna cakap "nak tengok baby Cokia??" hehe..masih pelat..Singgah kat masjid depan rumah Yani utk solat zohor. Sampai2 je tanye dulu abah die ade ke..(takut okeh..TKPKR II okeh..big big boss aku tuu..=D). Mase tu abahnye takde, gi majlis kawin. But tengah2 melepak tu balik jugak la abah & mama Yani. Abah Yani siap dokong Aliff tuu.. dalam hati aku “janganla bocor CD (cloth diaper) Aliff time ni..uuuu scary ko..hehe bangga siot aku. Ingat nak gak snap gambo tapi takut pulak aku nak mintak kebenaran haha..fuhh kalau dapat, sure gempak kat opis aku hehe..(ye ke? =D).

Aku sampai umah Yani dekat kol 3pm kot.. dekat kol 5 baru balik umah..Husna dok kacau Sofia jer, usik sana, usik sini.. sorry ye yani, kalau2 tercedera pulak baby mung..Sofia memang sangat2 rupe Yani..chooomel sangat =D.

:: Husna dengan Sofia ::
(
Selama ni aku taktau ape makna action Husna ni..rupa2nya tengah tunjuk 'peace'.. hoho)

So sampai umah dah almost 6pm. Anakanda2 semua tidur keletihan sepanjang perjalanan..=D.

8 comments:

  1. husna..nanti aunty apot ajar..peace 2 jari je..bukan 5 jari..
    hehe :)

    ReplyDelete
  2. ala liza, xde gambo ngan yani kah? (yani, kalo ko bace nih mesti ko hangin.. ade ke patut saje nak tunjuk "ibu berpantang" kat org..)

    ReplyDelete
  3. najmah : sila la ajar Husna tuu =D. Banyak gak gambar die wat action camtu tapi aku tak pernah tau apekebendenye tuh..bila kat umah yani, nak amek gambar tu yani soh wat 'peace'..tgk2 camtu rupenye 'peace' Husna hehe..

    ninie: oh..aku sendiri tak suke amek gambar masa pantang..huhu masih kembang sana sini wehh.. aku sengaja tak snap gambar yani..karang sure termasuk dlm blog ni..=D

    ReplyDelete
  4. aku pon nk tgk gmbr yani..hehehe

    =D

    ReplyDelete
  5. nozie: hehe..korang ni memang ehh.. kita tunggu kot-kot yani nak upload gambar die sendiri..=D

    ReplyDelete
  6. Liza:
    tq la weyh dtg umah aku... ilang stress aku sket =p... sker aku tgk Alif tu.. gebu sungguh.. ayah aku ckp semangat btul anak ko weii..

    Ninie & Nozie:
    aduyaiii korg tak lalu punyer la tgk aku.. disebabkan aku naik 20kg++ so nak turun kn mmg leww sgt susah.. nie abes pantang pon lom tentu susut bdn aku nihh.. ngahahaha...

    ReplyDelete
  7. lawak gak si husna ni eh.. tu mmg style dia lah liza..guna sume jari yg ade, br peace...

    yani... xkesahle naek bnyk mane pon... ade duet sume bleh..dont worry..pakai bengkung tu ketat2 ok.. sure turun cam ina...heheh..

    ReplyDelete
  8. yani: ntah la membantu ke tidak aku ni hehe..harap2 ada perkembangan baik ok. jangan putus asa =D

    ayuz: takpe nanti ko merasa gak fi'il anak2 ni..memang tak diduga =D. tapi best!!

    ReplyDelete