Skip to main content

Aliff Rayyan : New Look

Huhuhu... sadis gak nengok Aliff yg telah tiada rambutnya.. semalam my SIL datang dengan famili dia sebab daughters dia nak swimming.. (kitorang yg dok situ pun dah dekat setahun tak gi kolam renang tu =D).

My SIL and en.suami yang menjalankan aktiviti membotakkan Aliff. Btw, aku rasa sangat sangat ralat sebab aku tak tau pun diorang ade projek nak botakkan Aliff (tengah sibuk masak mase tu), tengok2 je dah halfway botak dah. Ntah bile masa en.suami decide nak botakkan Aliff, aku pun tak tau.. memang rasa tak best!!..

Aliff tak duduk diam gak la..mungkin sebab rimas+miang rambut melekat kat badan dia..



..ummy akan rindukan masa2 ummy selalu cium rambut Aliff.. :'(


Aliff Rayyan (before)

Aliff Rayyan (after)

Comments

  1. kenapa ko tatau??

    isk isk isk...tp bilr botak alliff nmpk lg cumel la liza.

    ReplyDelete
  2. mmg kitorg ade diskus sebelum2 ni nak botakkan Aliff but not yesterday lah.. memang aku terkejut sebenarnya.. tp mmg fi'il dollah tu buat mende tak bgtau aku la..semua jenis adhoc jer..

    ntahlaa.. aku rasa cam bukan Aliff ajer..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Salam kenal..cutenye Aliff..hehe.. ;)

    ReplyDelete
  4. sgt comel aliff da botak...!hihi

    ReplyDelete
  5. ambek mase mau serasi dgn muke baru..cume takut lmbt tumbuh je mcm fahry sbb rambut halus

    comel sekali lagi

    ReplyDelete
  6. rambut aliff dah mula tumbuh..yippie!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …