Friday, 9 April 2010

Aktiviti keluarga kami : Makan & makan.. =D



Salam & hi... okey ini cerita lama.. acik busy sikit lately.. semalam pun balik kol 8malam, nak stay lagi lama tapi takut dok sensorang kat level 10 ni.. (heh penakut rupenye aku ini..). tak sempat nak jenguk mailbox pun apatah lagi nak berblogging.. selepas dah hantar report utk AKPT2010 tadi kat CPK tingkat 3 ni.. barule acik leh menarik nafas lega.. and baru ler sempat nengok tenet..

just nak tempek gambar masa birthday Tok Andak (makcik ummy). actually gambar mahalnya (pada ummy lah yer..) adalah gambar di bawah ni.. Husna tolong letakkan badam dalam chocolate mould.. Husna ni kadang2 ada time asek la tanya kat ummy, "bila nak wat kek".. kadang2 berhari2.. so weekend tu buat kek untuk Tok Andak. Tok Andak said "nak kek coklat, simple ajer, 2kg..".. ok, sebab deco bebas, ummy suka suki nak cuba buat compound chocolate je, bukan jenis yg kene tempering tu (couveture chocolate)..nanti ler ade masa nanti buatlah..kes malas =D..

Disebabkan Husna beria2 nak tolong, ummy just minta dia letakkan badam2 dalam setiap petak. Part tuang coklat, ummy buat ( tu pun Husna mintak jugak nak buat sendiri..)..

::Husna tolong ummy leh??::

Husna sangat excited kalau ummy buat kek.. kesian jugak kat Husna sebab last year tak sambut birthday dia pasal kene bulan puasa.. errmm tahun ni pun bulan puasa juga.. posing kat kek orang lain aje lar ye sayang..

Ummy sebenarnya berangan nak buat kek spesel untuk Husna.. kalau saja2 buat birthday party masa bukan birthday aci tak?? =D

Btw, tema majlis arituh adalah "Arabian Night".. WHAT?? AGAINNNN???!!! =D

::Husna cam puteri arab tak? =D::

::coklat petak2 yg ada munger2 tu yg Husna tolong buat::


::kami kami::

2 comments:

  1. untung la kak liza.. da ade dah pewaris resepi2 kek tu.. nnt bleh kembangkan bisnes.. hihi

    ReplyDelete
  2. jenn, lambat lagi tu nak biz besor2 hehe..ni pun bertatih lagi..=D

    ReplyDelete