Monday, 15 March 2010

Marahkan Husna Kerusi Dibakar..



Pernah dengar pepatah 'kerana marahkan nyamuk, kelambu dibakar'?..
Haaaa... semalam ada ada pepatah baru..'kerana marahkan Husna, kerusi mau dibakar'..

Apa kes?
Husna ni ada fi'il yang memang akan menaikkan darah ummy & ayahnya iaitu makan sambil mengotorkan segala tempat berdekatan tempat makan itulah..
kalau makan kat meja,habis satu meja kotor dengan makanannya. Baju kotor tak usah cakap, memang satu hari 3-4 kali tukar baju. Kadang2 memang rasa dia sengaja kotorkan, macam satu keseronokan kot untuk dia.

Kitorang limit kan jugak area tempat makan Husna but kalau makan sambil jalan sana sini cam makan biskut, memang merata lah kotornya.

Salah satu spot favourite Husna adalah kerusi panjang/sofa (layakkah dipanggil sofa ya?=D). Memang amat pantang untuk Ayah kalau Husna makan dan sepahkan makanan kat sofa tu. Even kalau bawah sofa tu macam2 barang Husna campak..sudahnya ayah cabut kaki sofa tu taknak ada ruang kosong bawah sofa =D..Pernah jugak Husna selit biskut, remote TV, biji kurma, mainan kat celah2 sofa tu.. Hangin aje Ayah.. =D

Kes semalam macam biasalah Husna makan biskut..bersepah serdak2 biskut atas sofa..hangin juge lah ayahnya..
lalu terkeluar dari mulut.. "Husna, karang ayah bakar kerusi semua ni karang!!!..."

Kah kah kah..tergelak sakan aku.. marahkan Husna mau dibakar sofanye? adoyaiii!!! bolehkah anda bayangkan??=D

lalu ummy cakap dengan ayah.."besok nak tulis blog lah dengan tajuk 'marahkan husna, kerusi dibakar' kahkahkah.."..

ayah buat muka bengang hehe..
(balik rumah nanti jangan marah yer.. =D)

::alahai anak manja ayah ni..::

No comments:

Post a Comment