Thursday, 4 February 2010

My dear Asyrani Husna



situasi 1

ummy sedang mencuci pinggan mangkuk di dapur. Ayah pula sedang menonton tv selepas selesai 1 jam sesi men'drill' dinding konkrit untuk memasang railing untuk sangkut2 periuk/kuali and ntah hape ntah..

tiba2 Husna mendekati ummi..

Husna: ummy... nak susu...
Ummy : suruh lah ayah buat (cakap slow2 so that ayah tak dengar..=D)
Husna : ayah.. ayah penat...

chett!! ummy pun tengah wat keje tu bukan lepak2 taw =D..

Ummy : ok, kejap ye..ummi masak air dulu..air dah habis ni k..
Husna : ok..

dah siap bagi Husna susu, ummi tanya ayah kot-kot ayah punye idea suruh cakap kat ummy yg ayah penat.. takde katanya..

situasi 2
ummy tengah runsing & stress + sedih2 gak sebab sang kancil buat perangai lagi.. kene tukar compressor air-cond pulak.. rabak duit.. baru jer rasenye ummy habih dekat 1k pasal kene top oberol sang kancil tu..

Husna : nape ummy.. (slow je nada suara nye..)
Ummy : ummy sedih..

Ummy peluk Husna, Husna pun peluk ummy..

Haihhh tak leh sedih depan Husna.. karang die nangis sekali.. hatta cerita Doraemon pun kalau ade adegan sedih, die nangis sama..haihhh..

situasi 3
ummy baru2 ni tak sihat, kepala asek berdenyut-denyut..ummy baring2 sambil picit kepala..

Husna : ummy sakit pale(kepala) ke?
Ummy : ha'ah..ummy sakit kepala..
Husna : ummy nak makan ubat?..
Ummy : takpe..nanti ummy makan ubat.. Husna meh picit pale ummy..

Husna pun terkedek2 datang picit kepala ummy nyer..

Husna : ummy sakit pale yer..
Ummy : hmmm..
Ye..itulah Husna.. penyayang & sensitif tau.. ikut ummy hehe..

4 comments:

  1. alalaaa.. sweetnyer.. hukhuk.. anak sekecil itu pon sgt paham kan? terharunyer..

    ReplyDelete
  2. ya ninie..
    mereka sangat faham apa yang kita kata..jadi jangan luahkan kata2 yg boleh melukakan hati die walaupun kita tgh marah sgt2.. =D

    ReplyDelete
  3. betul la.. mmg schweet & penyayang anak ko nihh... dh boleh menolong picit2 kan kpaler... gud girl =p..

    ReplyDelete
  4. yani,
    memang gud girl but sometimes boleh pecah kepala bile die wat perangai.. =D

    ReplyDelete