Skip to main content

Minggu terakhir

salam dan hi..

minggu ni adalah minggu terakhir aku di UKG. mulai minggu depan yakni 2 Februari 2010, aku akan memulakan tugas di unit baru iaitu UKPI. bertukar unit bermakna bertukar pejabat lah ye tak? tak jauh mana pun.. dari blok D (lama) ke blok F saja.
hari ni member2 kat UKG buat farewell gitu untuk aku ngan luqman..

ermm so besok takyah masuk opis ehh ;D

siap kene berucap lagi & dapat souvenir lagi..terharu den isk isk.. sekejap jer dah setahun kat sini yer.. lagi setahun tamatlah kontrak aku kat sini.. sekejap ajer.. hadeii next week nak tukar unit walhal nota serah tugas belum pun disediakan.. banyak lagi ni yang outstanding.. bila pikiran aku start ala2 nak bengong, aku pun mula buat karangan untuk blog aku ni.. wadehh..

harini pun aku masih ala2 bengong sebab kurang sihat kepala ku ini.. kelmarin (isnin) badan aku rasa seram sejuk macam nak demam tapi tak demam demam sampai ke malam aku rasa sakit-sakit seluruh badan. Terima kasih kepada en.suami kerana melayan istri anda dengan sabar..ketahuilah anda bahawa istri anda memang amat jarang sakit tetapi bila sakit, lambat betul nak baik and ntah hape2 sakitnya..

Sudahnya semalam aku ambil EL pasal dah tak boleh angkat kepala dah.. pusing..pening.. hari ni hampir-hampir tak datang ofis jugak..tapi kuatkan diri memandangkan minggu last dan nak settlekan mana2 yang patut.

cenderahati : scented candle + candle holder

sampul kad : glamor nye siap ade gambo tuu

kad ucapan : simple & elegant

haiyahh tau ler sumer orang ade cop hihihiii..=D

btw, terima kasih diucapkan kepada:
Puan Bada
Puan Zamrah
Haizul
Syaiful
Azeem
Kak Suhaila
Ozleen
Rahayu
Hafis
Ajratul
Elly

T.H.A.N.K. Y.O.U


Comments

  1. oo liza.. dh pindah blok f ek.. nnt slalu la bertembung kat kantin kat bawah tuh ek.. ade mase kite blh mamam same, ye x?

    ReplyDelete
  2. ye ninie..slalu la jumpe kot eh.. makan skali? ok ajer =D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …