Skip to main content

Fara & Azlan : Tahniah!!!

salam..

sabtu lepas, wedding fara & azlan.. aku nak ucapkan tahniah untuk kawan aku ni..
fara ni merupakan kawan mase kat mrsm Jasin batch 98/99 pastu same fakulti kat UTM dari 2000-2005. mase kat jasin takdela rapat pon.. cume bile masuk UTM baru geng.. same2 join kayak jugak..tapi fara ni bintang kayak lah..siap wakil kebangsaan lagi ehh (aku yg bangga lebih ni..=D) tak cam aku..setakat taik bintang jerrr..haha!!!

bukti kitorg gi majlis fara..husna posing kat pelamin =D

but fara sori ehh aku datang pon dah lambat sangat lah.. kol 3.30pm baru sampai umah nyer.. dah abis majlis pon.. tapi aku datang sebab nak jumpe ko ler..bukan takat makan2 jer.. datang lambat leh sembang ngan pengantin lame skett..hehe.. pengantin pon dah tukar baju kepada pakaian biase nak gi training kayak dolu2.. silalah lihat gambar tue..

fara main nyorok2?? =D..taknak tunjuk baju tuu..

Disebabkan lambat, tak dapat lah aku jumpe kengkawan lain.. Aliff pon tak dapat jumpe kawan2 nyer.. ermm tak pe lar..

Actually aku lambat sebab nak hantar bende alah kat bawah ni kat umah bestfren adik aku (pengantin nyer..), yang mana ibunye adalah kawan mak bapak aku merangkap jugak cikgu Cairy (adik aku) mase skolah dulu.. banyak tol kaitan kannn.. dahle lambat hantor, ditambah pulak traffic jam kat jalan nak masuk Kesas tu.. setengah jam dibazirkan begitu ajer..

en.suami mengendong Aliff dlm mama patch ringsling..btw, tu bukan baju yg dipakai ke majlis fara, singgah dulu umah mak tukar baju =D..

Tapi puan fara, aku bengang jugak sebab rupe2nye majlis belah lelaki dibuat pada hari Ahad (esoknya) dan hanya di Titiwangsa.. ko niiiii..memang nak kene ehhhh.. kalau tau, aku gi majlis kat KL ni ajer..amat dekat dan berpatutan..hihihi...

Sori jugak lah fara, aku tak sempat beli hadiah untuk ko.. huh tak sempat manjang.. takpe nanti aku antor kat umah ko kat taman medan tu nanti ehh.. dekat aje ngan umah aku..balik keje pon leh singgah.. =D..kalau aku lupe, sila tuntut yer.. haha!!

nota:
entry ni cam conversation satu hala aku kepada fara ehh..=D

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …