Skip to main content

cerita K.A.M.I di KLIA

awaaaaaallll pagi tadi parents en.suami (my PIL laa..) telah selamat sampai di KLIA setelah mengerjakan haji musim ni.. jadual asal ketibaan kol 8.40mlm semalam..tunda pulak jadi kol 11mlm.. kitorang dah on the way ke airport, abg en.suami call dari kg cakap tabung haji called bgtau penerbangan delayed..akan sampai 12.30tgh malam pulak..

tengok ajer lar ramainye manusiaaa..

so lamaaa lah kitorang menunggu..lebih 3 jam lah..yang gi adalah en.suami, aku, adik en.suami, husna, aliff, mak aku & ayah aku..

mak aku, aik en,suami (tersorok), en.suami, husna, ayah aku (dok dkt stoller merah tuuu). aku+aliff=tukang amek gambo

aku dah sampai nantok giler..rase nak 'main pengsan2' (ayat dak kayak =D) kat airport tu...aliff dah selamat tido dalam sling nye.. husna pun dah start buat perangai (tanda2 dia nak tido lah..).

aku yg ngantok, husna & aliff yg dah tidoo

Flight dah landed kol 12.30 gitew..tunggu punya tunggu..PIL aku hanya berjaya me'muncul'kan diri pada kol 1.50pagi..hadoii patah pinggang aku berdiri lame2.. pas jumpe + borak2 ngan PIL aku, parents aku nak balik lah..aku decide nak ikut balik pasal en.suami & adiknya nak bermastautin kat airport sampai PIL aku naik flight ke kota bharu pulak kol 7.50pagi (pagi tadi lah..)

my PIL..selamat sampai & alhamdulillah sihat..

perjumpaan besAn-besEn..heheh

kesudahannya aku sampai kat umah kol 3.30pagi tadi bersama aliff sahaja..husna, parents aku bawak balik umah derang jer pasal dah tidoo..dan aku telah terpacak kat pejabat kol 7.24pagi tadi dengan setianyaaa dan mengantok tahap gabann!!!

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …