Skip to main content

10 years reunion MRSM Jasin Batch 98/99

Sabtu lepas (21/11) aku pegi reunion skolah aku mase form4 & form5.. (mase lower form aku kat SM(P) Sri Aman,PJ).. actually tak sangka dapat join gak sebab slalunyer aku terlepas info.. asalnya cuak gak takut orang tak kenal aku hehe.. maklumlah dolu2 aku low profile.. so petang jumaat aku sms Naza nak tanya still leh join ker.. sebab last minute punyer decision la.. tak infom en.suami laks tu..aku main konfem kan je nak datang.. pikir2 nanti aje lar aku pakse en.suami ikut gaks..=D
tengok2 mase on the way balik umah, en.suami call tanye ok ke kalau die nak ikut membe2 ofis die kuar malam tu..nak gi digital mall..ermm peluang keemasan, sebelum aku bg jawapan kat en.suami, aku infom nak gi reunion and die kate ok, baru aku kate ok..give and take la ehh..

Reunion ni buat kat Restoran Nelayan, Titiwangsa KL. aku sampai pun dah 7++pm.. dok semeja ngan Zahwani, Nadiah, As, Akmar and Sarina (and familiy masing2). Mase ni masing2 yang dah ade anak kebanyakannye kecik2 (baby) lagi.. nanti 10 tahun akan datang, anak masing2 dah skolah laks..

Membe2 yang aku leh ingat nama (selepas tanye beberapa org gak..) cam Naza, Loko, Khairis, Alif Nordin, Luqman Zulhusni, Eziawaty, Yati Wahab, Seri, Nadila, Ainur, Suhana, Jamiah, Yanti, Nik Munirah, Amal.. ermm ramai lagilah..

Actually ramai gak aku dah tak ingat nama..dah 10 tahun tak jumpe kan.. meriah gaks.. syiokk lar.. lenkali leh join lagi..
banner






Goodie bag untuk Husna & Aliff

untuk Ummi & Ayah (kitorang dapat 2 beg)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …