Monday, 17 August 2009

Kursus Jambatan & Selesa Beach Resort



Actually kursus ni dah lepas.. last week.. Selasa until Khamis..

Mujur lah my husband at last decided ikut pergi.. memikirkan nak drive sensorang malam2 di PD..ngeri gak.. nak pulak bebudak ofis ni asek cakap highway PD tu berhantu lah.. ape lah..
Bertolak sebelum maghrib, singgah R&R Seremban but hampeh je makanan die.. sejuk & tak sedap pulak.. terbantut selera jugak.. ternampak KFC, bungkus je la takut2 Husna lapar pulak..

Husna sempat nak main lagi tuu..

Sampai Selesa Beach Resort dalam kol 9.30 malam..patutnye dapat bilik katil besar but tengok 2 biji katil single.. so kitorang gabungkan rapat ke dinding so that Husna tak buat aksi stunt terjun bawah pulak hahaha..=D...

Kursus cam biase la.. nak cerita ape..

Husna first day petangnya after kursus bawak gi pantai.. tapi petang air surut.. tak best lah.. mula2 bawak die pijak air pantai die bising2 sebab seluar die basah haha.. pastu baru die seronok.. pastu jadi tak seronok sebab 2 kali die kene ombak, muntah pulakkk.. hehe.. dah lah.. bawak die main kat kolam je lar..

Husna tunggu ummi datang yer..

posing ngan ummi
bukak selipar dulu yerr

ayah temankan Husna main air ok..

Husna main kat kolam pulak lah..


2nd day (Rabu) ade buat practical inspection untuk jambatan.. kitorang gi jambatan kat Sg. Linggi & Sg. Temiang.. yang kat Sg. Temiang tu aku ikut turun jugak lah dok bawah jambatan tu tapi yang 2nd bridge ade la orang2 yg tak bagi turun.. actually aku pun tak berapa berani sebab tengok air sungai tu deras sangat.. takut aku tak stable terlepas pulak masuk dalam sungai.. hahaha..sape nak tanggung tuu..=D

1st bridge


kene mencangkung untuk 1st bridge ni.. sangkut kepala kalo berdiri =D


2nd bridge.. tengok le air sungai tu.. jatuh tak selamat daaahh..


dah selesai!!.. tu ade gambo makngah skali

Malam tu ade BBQ.. pengarah JKR Negeri Sembilan ade skali.. kak Faridah soh bawak je my husband join dinner tu.. tak berani jugak takut2 die mintak kupon but tengok2 org lain yg bawak famili pun join skali.. kesian gak my husband kene kuar resort carik makan.. sebab makan mahal gak and tak menarik sangat pun..

posing mase bbq dinner

Dok kat Selesa Beach Resort ni kire ok la.. cuma masalahnye jauh betul nak jalan dari bilik ke lobi or coffe house.. aku gune utility lift die je.. tak larat nak jalan jauh2.. mase tu diorang ade wat renovation kat level 3.. so bising lar.. dengan bunyi drill/ pecah situ sini.. my husband komplen gak sebab Husna takut.. nangis, boleh terjaga dari tido lagi.. kesian die.. dah inform pihak resort but diorang cakap dah tampal notis pemberitahuan pasal renovation tu.. ape lar diorang ni.. dah tau nak buat renovation, jangan la masukkan orang kat bilik2 yang kat bawahnye.. setakat cakap dah tampal notis tu semua orang pun boleh buat maaa.. lagipun notis tu bukan letak depan pintu bilik yang terlibat.. just few places jer.. should letak kat each pintu so that orang boleh decide nak stay kat bilik tu or mintak tukar to other room.. grrrr....

pemandangan resort dari pantai


selesa beach resort
pandangan dari resort

ni 2nd time bawak Husna ke pantai.. 1st mase kat Pulau Kapas (company lame punye trip) but mase tu umur die baru 7 bulan

Pulau Kapas (Mac 2008)

No comments:

Post a Comment