Skip to main content

Kursus Jambatan & Selesa Beach Resort

Actually kursus ni dah lepas.. last week.. Selasa until Khamis..

Mujur lah my husband at last decided ikut pergi.. memikirkan nak drive sensorang malam2 di PD..ngeri gak.. nak pulak bebudak ofis ni asek cakap highway PD tu berhantu lah.. ape lah..
Bertolak sebelum maghrib, singgah R&R Seremban but hampeh je makanan die.. sejuk & tak sedap pulak.. terbantut selera jugak.. ternampak KFC, bungkus je la takut2 Husna lapar pulak..

Husna sempat nak main lagi tuu..

Sampai Selesa Beach Resort dalam kol 9.30 malam..patutnye dapat bilik katil besar but tengok 2 biji katil single.. so kitorang gabungkan rapat ke dinding so that Husna tak buat aksi stunt terjun bawah pulak hahaha..=D...

Kursus cam biase la.. nak cerita ape..

Husna first day petangnya after kursus bawak gi pantai.. tapi petang air surut.. tak best lah.. mula2 bawak die pijak air pantai die bising2 sebab seluar die basah haha.. pastu baru die seronok.. pastu jadi tak seronok sebab 2 kali die kene ombak, muntah pulakkk.. hehe.. dah lah.. bawak die main kat kolam je lar..

Husna tunggu ummi datang yer..

posing ngan ummi
bukak selipar dulu yerr

ayah temankan Husna main air ok..

Husna main kat kolam pulak lah..


2nd day (Rabu) ade buat practical inspection untuk jambatan.. kitorang gi jambatan kat Sg. Linggi & Sg. Temiang.. yang kat Sg. Temiang tu aku ikut turun jugak lah dok bawah jambatan tu tapi yang 2nd bridge ade la orang2 yg tak bagi turun.. actually aku pun tak berapa berani sebab tengok air sungai tu deras sangat.. takut aku tak stable terlepas pulak masuk dalam sungai.. hahaha..sape nak tanggung tuu..=D

1st bridge


kene mencangkung untuk 1st bridge ni.. sangkut kepala kalo berdiri =D


2nd bridge.. tengok le air sungai tu.. jatuh tak selamat daaahh..


dah selesai!!.. tu ade gambo makngah skali

Malam tu ade BBQ.. pengarah JKR Negeri Sembilan ade skali.. kak Faridah soh bawak je my husband join dinner tu.. tak berani jugak takut2 die mintak kupon but tengok2 org lain yg bawak famili pun join skali.. kesian gak my husband kene kuar resort carik makan.. sebab makan mahal gak and tak menarik sangat pun..

posing mase bbq dinner

Dok kat Selesa Beach Resort ni kire ok la.. cuma masalahnye jauh betul nak jalan dari bilik ke lobi or coffe house.. aku gune utility lift die je.. tak larat nak jalan jauh2.. mase tu diorang ade wat renovation kat level 3.. so bising lar.. dengan bunyi drill/ pecah situ sini.. my husband komplen gak sebab Husna takut.. nangis, boleh terjaga dari tido lagi.. kesian die.. dah inform pihak resort but diorang cakap dah tampal notis pemberitahuan pasal renovation tu.. ape lar diorang ni.. dah tau nak buat renovation, jangan la masukkan orang kat bilik2 yang kat bawahnye.. setakat cakap dah tampal notis tu semua orang pun boleh buat maaa.. lagipun notis tu bukan letak depan pintu bilik yang terlibat.. just few places jer.. should letak kat each pintu so that orang boleh decide nak stay kat bilik tu or mintak tukar to other room.. grrrr....

pemandangan resort dari pantai


selesa beach resort
pandangan dari resort

ni 2nd time bawak Husna ke pantai.. 1st mase kat Pulau Kapas (company lame punye trip) but mase tu umur die baru 7 bulan

Pulau Kapas (Mac 2008)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …