Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

Anakku Members Day 29-30/8/09

Dapat sms dari Anakku..

"Anakku Members Day 29-30/8/09. Enjoy additional 10% discount on all discounted item and get FREE Cash Voucher for every purchase of RM300. T&C apply"

Rasenye kenelah tunjuk member's card kan.. dah namenye members day.. urmmm.. mane aku campak kad Anakku tu hehh?.. Aiyakk.. mau pigi kaaaa..

Traffic Jam

Petang-petang camni dah ngantuk dah.. lagi sejam lebih nak cabut..
semalam cabut kol 5.05pm.. lewat 5 minit tu kire antara yang paling cepatlah yang aku pernah balik..

Masuk mahameru.. nak masuk bangsar.. aargghh jam pulak.. tak jadik.. so teruskan sampai ke susur nak ke federal highway.. adoiii jam jugak.. ngan minyak pun nak kering dah..
sampai dekat angkasapuri lagi ler jam.. kol 5.50 mak call.. dok tengah federal highway lagik.. sampai umah mak nak dekat kol 7.00pm dah.. sampai umah bebetul kol 7.20pm.. 5 minit pastu dah azan maghrib..

hadoiii.. camno ni?...
harini nak try ikut NPE pulak.. harap2 cepat sikit sampai.. terpaksalah kukorbankan rm3.20 untuk bayar tol.. mahalll..

Happy Birthday Asyrani Husna!!!

Assalamualaikum..

Hari ni genap usia Husna 2 tahun... pagi2 sebelum sahur die dah bangun tido.. temankan ummi & ayahnye sahur.. die tak makan pun.. tengok tv je.. sambil2 mengacau kitorang makan.. aku ucapkan selamat hari lahir yang kedua.. nyanyikan lagu Happy Birthday.. tersipu2 senyum pulak Husna.. dan tanya die "Husna dah berapa tahun?".."Dua..." kataku sambil tunjukkan 2 jari.. terkial2 Husna nak meniru tunjukkan dua jarinya.. tak dapat buat pun.. skali keluar lima jari tapi cuba nak gerakkan dua jarinya jugak.. =D.. Sekejap je rasenye dah dua tahun..

Ummi tak rase akan buat kek birthday untuk Husna.. kesian Husna.. orang kate anak tokei kek tapi takde kek untuk birthday sendiri.. hihihi.. sorry cayang.. nanti ummi nak tanya ayah ape plan die ok..something special for our little angel nii.. ummi & ayah sentiasa sayang Husna..

Selamat hari lahir puteriku Asyrani Husna.. ummi doakan Husna ummi ni sentiasa dalam redha & dilindungi Allah.. insyaAllah..

Parenthood Expo~lanjutan

Waaahhh.. berjaya jugak aku pergi expo ni.. dan berjaya jugak aku mengawal diri dari shopping giler2.. maklumlah.. sape nak bawakkan barang yang banyak2 tu.. mujur jugak mase keluar dari exhibition centre tu, guard kat situ offer trolley.. selamat.. kalau tak, aku seret je barang2 sampai parking the gardens tu..

Ape yang aku beli? ade sikit2 barang =D

Booth Pureen (rm76.00)
baju newborn 3 pasang.. (cadangan asal nak sepasang jer..hishh)
set bantal & bolster (sebab husna punye dah lunyai)
selimut - 1
towel - 1
mittens & booties - 1 pasang
ubat gigi husna - 1
ubat gigi maternity (org tu promote giler2..aku malas nak layan, amek je lah)

Booth Tollyjoy (rm41.00)
baju newborn baby - 1 pasang
mittens & booties - 3 pasang
baby wipes - 1pek (2botol)
baju husna (sepasang)

Booth Pigeon (rm8.80)
berus straw husna - 1 no

Booth MAM (rm50.90)
botol susu MAM newborn - 2nos

Booth Pet-pet & Fitti (rm35.50)
diapers husna- 1 pek
diapers newborn (trial pack) - 2 pek

Lain-lain booth aku jalan jer tanpa membeli …

Tahniah to Nozie & Ard!!

Pagi yang mulia ni, baca emel..

Nozie telah pun selamat melahirkan seorang putera pada 20 Ogos 2009 di Hospital Ampang..

Tahniah buat mama & papa baru nii.. selamat menempuh alam kehidupan yang baru.. gembira & berbahagia dengan kelahiran bayi yang ditunggu-tunggu selama ni..

Tahniah korang =D

Birthday Mak

Semalam birthday mak yang ke-53.. kitorang sambut kecil-kecilan jer.. Dolah balik cakap Cai try call aku tapi tak dapat.. nak wat camne, phone takde bateri.. takleh caj lak tu.. so semua orang takleh call la.. aku call Ayu and die kate dah beli kek.. soh aku bawak makanan je lar.. soh orang KFC masakkan.. aku bayar, amek jer.. hehe.. Dolah nak gi KFC pyramid.. hish leceh la nak masuk pyramid tu.. beli kat ngan Maybank tu je lagi senang.. suke betol Dolah gi pyramid hehe..
Tengah2 beli KFC tu Ayu sms "ayah takde, balik kol 11.. belasah je lah eh..".. Belasahhh...

Sampai umah mak tengok gelap je.. biasela.. nak jimat letrik hehe.. Ayu bukakkan pagar sebab aku dah call cakap nak sampai.. kitorang setup tempat letak kek and makanan dalam gelap2 tu.. then soh Husna ketuk pintu bilik mak panggil mak kuar..

Husna : Nek.. (sambil ketuk pintu..) kek..
(hampes tol Husna ni takleh simpan rahsia hehe..)

So mak bukak pintu and kitorang pun....
Nyanyi lagu "Happy birthday".. heh kalau…

Parenthood Expo

ermmm.. baru bukak website susuibu & momslittleones.. diorang ade bukak booth kat sana.
alaaa.. larat ke nak gi ni.... sabtu dah poser dah..

Parking Problem di Mentari Court

Pagi-pagi ni dah rasa nak menyumpah dah.. sebabnya pasal kereta double park ni lah.. semalam dah kene tolak avanza sebijik. Pagi ni 3 biji kereta pulak kene tolak untuk keluarkan kereta sendiri.. nak-nak pulak sebijik tu gen2 oren plat perak.. adoii.. 3 kali try tolak tak gerak2 kereta.. berat nak mampus.. just imagine sorang pompuan pregnant 30wks kene tolak kereta.. mau terberanak kat situ.. memang rase nak terajang je kereta tu.. menyusahkan..

Penduduk kat sini memang kureng sikit.. semuanya nak senangkan diri sendiri.. tak pikir pun orang lain.. kengkadang tengok memang ade orang yang sengaja park kereta halang kereta orang lain sebab taknak dihalang kereta org lain pulak (eh paham ke?).. meaning walaupun ade petak kosong, diorang sengaja tak parking dalam petak parking yang betul..

Sebenarnya sape yang bodo dalam hal ni? pada aku yang tak betulnye developer lah.. sebab diorang jual rumah separate dengan parking bertingkatnya.. boleh pulak beli parking tu as optional je.. so memangl…

Resipi : Snowball Cookies

Biskut ni masuk senarai raya kukis tahun ni.. sebabnye simple & mudah nak buat.. Husna pun boleh buat hehe.. buat kacau ade larrr...

Snowball cookies ni amat mudah semua benda dicampur sekali , dan sebatikan.... Unlike biskut Makmur this one has nuts all over the cookies.


Gambar darisiniSnowball Cookies
Sumbangan : Kak baya Rnet


Bahan bahan

2 cawan tepung
2 cawan finely chopped nuts (walnuts or pecan) .
1/4 cawan gula halus.
1 cawan butter (softened)
1 tsp vanilla
gula icing for rolling.


Cara:
1. Panaskan oven 325F
2. Campurkan tepung, nuts, gula, butter and vanilla
3. Putar dengan mengunakan speed yg rendah, sehingga sebati ( 3-4 minute)
4. Dengan mengunakan teaspoon, sudu dan bulatkan dough 1 inci bola
5. Letak diatas ungreased cookie sheet dalam1 inch apart.
6. Bakar selama 18-23 minute atau sehingga warna tukar menjadi light brown. Keluarkan secepat yg mungkin dari cookies sheet.
7. Roll dalam gula icing semasa tengah panas dan sekali lagi bila sudah sejuk.

Nota:Pengalaman lalu, roll dalam gula …

2 tahun bakal berlalu...

Husna berumur sehari 26 Ogos 2009, genap usia Husna 2 tahun.. tahun ni ummi cam tak buat birthday party untuk Husna sebab kene dalam bulan puase pule.. tak dapat ummi nak buat kek besday untuk Husna.. last year ummi buatkan kek bentuk teddy bear.. tahun ni ingatkan kalau sempat nak buat kek lagi canggih.. kalau sempat pun mungkin lepas raya ye.. tu pun kalau 'adik' lom lahir lagi.. =D
Hari-hari terawal Husna
Cepatnye mase berlalu.. rasenye baru je Husna lahir.. tengok2 dah 2 tahun.. tak lame lagi nak skolah pulak.. sekejap jer rasenye.. Nama Husna, ayah yang bagi.. maksudnya yang indah, yang baik, yang cantik. Ayah nak guna nama junior die mase kat IKM dulu.. nama Asyrani, ummi yang bagi. Maksudnya periang, kebanggaanku. Nenek nak letak nama Alia Husna tapi ummi tak nak sebab sepupu Husna (sebelah ayah) dah ade nama Alia Maisara.. ummi nak lain sikit.. mula2 pun ayah selalu tersasul sebut nama Husna jadi Ariani lah ape lah.. Atok je yang boleh ingat nama Husna (selain ummi, of c…

Kursus Jambatan & Selesa Beach Resort

Actually kursus ni dah lepas.. last week.. Selasa until Khamis..

Mujur lah my husband at last decided ikut pergi.. memikirkan nak drive sensorang malam2 di PD..ngeri gak.. nak pulak bebudak ofis ni asek cakap highway PD tu berhantu lah.. ape lah..
Bertolak sebelum maghrib, singgah R&R Seremban but hampeh je makanan die.. sejuk & tak sedap pulak.. terbantut selera jugak.. ternampak KFC, bungkus je la takut2 Husna lapar pulak..

Husna sempat nak main lagi tuu..

Sampai Selesa Beach Resort dalam kol 9.30 malam..patutnye dapat bilik katil besar but tengok 2 biji katil single.. so kitorang gabungkan rapat ke dinding so that Husna tak buat aksi stunt terjun bawah pulak hahaha..=D...
Kursus cam biase la.. nak cerita ape..

Husna first day petangnya after kursus bawak gi pantai.. tapi petang air surut.. tak best lah.. mula2 bawak die pijak air pantai die bising2 sebab seluar die basah haha.. pastu baru die seronok.. pastu jadi tak seronok sebab 2 kali die kene ombak, muntah pulakkk.. hehe.. d…